с. Руська Поляна
вул. Шевченка, 67
(0472) 30-33-31

Руськополянська громада отримала пожежне спорядження від польських партнерів

Руськополянська громада одержала пожежне спорядження в рамках участі в проєкті «Вогнебоці. Пожежне спорядження для місцевих пожежних формувань», який імплементується у співпраці з Банком господарства крайового (BGK) та фінансується ЄС. Додаткове обладнання для ліквідації пожеж вогнеборці КЗ «Місцева пожежна охорона» Руськополянської сільської ради отримали напередодні професійного свята – Дня рятувальника.

Команду привітав голова громади Олег Гриценко.

“Фонд Міжнародної Солідарності, Республіка Польща у партнерстві з банком Господарства Крайового та Європейською комісією закуповує і доставляє гуманітарну допомогу для територіальних громад та органів місцевого самоврядування, які є жертвами російської агресії проти України та/або допомагають внутрішньо переміщеним особам. Наша громада стала учасником проєкту та отримала від польських партнерів додаткове пожежне обладнання для ліквідації пожеж, зокрема хлопавки пожежні для гасіння трави, лопати, бензопилу, пожежну драбину та спеціальне взуття для наших вогнеборців, як гуманітарну допомогу”, – наголосив він під час зустрічі з членами МПО.

До слова, вогнеборці МПО обслуговують не лише Руськополянську громаду, а й допомагають ліквідовувати надзвичайні ситуації в чотирьох сусідніх, виїздять за необхідності на допомогу підрозділам ДСНС Черкаської області, допомагають місцевим лісництвам та аграріям. Лише впродовж І півріччя 2022 року Місцева пожежна охорона здійснили 45 виїздів на ліквідацію пожеж, з них 9 – пожеж в екосистемах, 6 – у приватних домоволодіннях.

“В умовах воєнного стану питання «безпеки» набуло більшого значення, розширило сферу нашої діяльності та впливу.  Додаткове пожежне спорядження дозволить нам ефективніше реагувати на надзвичайні ситуації та якісно надавати послуги населенню”, – зауважив начальник МПО Микола Чепчуренко, подякувавши польським партнерам за гуманітарну допомогу.

© Руська Поляна 2013 rpol@i.ua
Зроблено з любов'ю в Україні