с. Руська Поляна
вул. Шевченка, 67
(0472) 30-33-31

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

для споживачів КП «ГЕРОНИМІВКА»

Руськополянської сільської ради  

«Про зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»

Відповідно до п.1 рішення Руськополянської сільської ради від 20.12.2019 року № 18-64/УІІ «Про створення комунального підприємства «Геронимівка» Руськополянської сільської ради» було створено підприємство з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Черкаською обласною адміністрацією відповідно до розпорядження № 257 від 05.05.2020 року комунальному підприємству «Геронимівка» Руськополянської сільської ради було видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

п.2 ч.І ст.7 та ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», п.п. 2 п.а) ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.199бг №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін ( тарифів)” ( із змінами та доповненнями), Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011г. № 869 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення ” (із змінами), ст.. 191 Господарського Кодексу України передбачається затвердження тарифів на послуги водопостачання та водовідведення в розмірі економічно обґрунтованих витрат.

На сьогоднішній день діючі тарифи з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для всіх категорій споживачів, були встановлені на підставі рішення виконавчого комітету Руськополянської сільської ради від 05.10.2021р №214.  Слід зазначити, що згідно із Законом України ‘’Про Державний бюджет на 2021рік’’, відбулися зміни в оплаті праці, а саме збільшився прожитковий мінімум для працездатних осіб. Відбулися зміни в сторону збільшення вартості електроенергії, амортизаційних відрахувань та розміру загальнодержавних податків. Збільшилася цінова політика на запчастини та матеріали. Враховуючи п.7. Порядку формування тарифів централізованого водопостачання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України ‘’Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги’’ від 01 червня 2011 №869 (зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМ №291 від 03.04.2019), господарство має намір  у 2021 році провести зміни в тарифах централізовано водопостачання та централизованного водовідведення.

Тарифи розраховано з урахуванням вартості води що закуповується, темпів інфляції, збільшення обсягу водоспоживання, збільшенням собівартості послуг з причин, не залежних від підприємства та інших виробничих витрат.

Тарифи по наданню послуг з централізованого водопостачання – 26,35 грн. + ПДВ 20% – 5,27 грн. Загальна сума становить – 31,62 грн.

-централізоване водопостачання без лічильника – 5м3.

-централізованого водовідведення – 25,75 грн. + ПДВ 20% – 5,15 грн. Загальна сума становить – 30,90 грн.

-централізоване водовідведення без лічильника – 5м3.

   Тарифи не можуть бути меншими, тому що, підприємство не зможе забезпечити споживачів якісними послугами з водопостачання та водовідведення.

Запропоновані тарифи дають можливість покращити надання населенню послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, фінансове становище підприємства, своєчасно розраховуватися за спожиту воду, енергоносії, купувати матеріали для усунення поривів, що в свою чергу дозволить забезпечити всіх споживачів водою безперебійно і в повному обсязі.

.

  На результативність роботи підприємства може вплинути подальше зростання цін на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, заробітної плати та матеріалів.

Строк дії тарифу буде залежати від змін в законодавстві та економічного стану підприємства.

Свої зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 7 календарних днів з дня опублікування в письмовій формі за адресою: 19601 с.Геронимівка, КП “Геронимівка» Руськополянської сільської ради”, вул. Вернигори 25, або

e-mail:Geronymivka_komunalna@ukr.net

© Руська Поляна 2013 rpol@i.ua
Зроблено з любов'ю в Україні